Ceviche er Mexicansk Sushi

Ceviche velegnet til forretCeviche er en slags mexicansk version af Sushi. Den er sikkert ligeså gammel, og cheviche-traditionen er opstået helt uafhængigt af den japanske sushi-bølge. Alligevel er det ofte sådan, Ceviche præsenteres. Virkeligheden er, at Ceviche og Sushi smagsmæssigt intet har tilfælles. Sammenligningen baserer sig udelukkende på indholdet af rå fisk.

Ceviche er et et køkken i køkkenet, og små cevicherias er overalt i mange mexicanske og amerikanske byer, men stammer fra de mexicanske strande, hvor fiskene hives ind, tilberedes og nydes i solen. Konceptet er i sin enkelthed, at man tager ultrafrisk fisk, marinerer det i frisk limesaft, hvorefter magi opstår.

Opskrift på Ceviche – velegnet som forret

Hovedret til 4, forret til 8 personer.

  • 600 gram fileteret hellefisk, havaborre eller bars (anden hvid fisk kan bruges – friskheden er det vigtigste)
  • 200 gram pillede rejer (gerne store).
  • 6-7 limefrugter.
  • 1½ stor grøn peber, hakket.
  • 6 spsk grofthakket, frisk koriander
  • 3 friske jalapeno chili, renset for kerner og indmad, finthakket.
  • 2.5 dl tomat skåret i tern (forinden renses tomaterne for indmad og væske).
  • 2 spsk hvidvinseddikke.
  • 1-2 medium løg, finhakket.
  • Salt, pebber.
  • 1: Salatblade, oliven, avocado.

Sådan tilbereder du Ceviche

Mariner fisken i limesaft i 20 timer i køleskabet – så ofte som muligt, bør du røre i skålen, så fiskestykkerne skiftes til at ligge nederst. Hvis du vil spise ceviche klokken 19.00 i morgen, skal du begynde at marinere klokken 23.00 i aften.  Fisken tages ud, næsten al limesaften hældes væk, men fiskestykkerne skal bevares fugtige og en lille smule limesaft beholdes. Tilsæt rejerne, rør rundt, så rejer og fisk fordeles. Tilsæt de resterende ingredienser bortset fra “1” og rør grundigt rundt, så smagene fordeles.

I dine serveringsskåle putter du salatblade, så de danner en slags bund. Tilsæt nogle skefulde af din ceviche og pynt med oliven og avocado. Server med lune tortillas og kolde øl.

Ceviche er så fantastisk lækkert, at det meget hurtigt bliver en favorit blandt alle mexicanske retter. Det er dog meget, meget vigtigt at man sikrer sig, den fisk man bruger er HELT frisk. Vil man være helt sikker på total friskhed og undgå bakterier, kan man gøre som de danske sushibarer pålægges af lovgivning – brug helt frisk fisk, frys den ned i et døgn i dybfryser, tø op i køleskab.

Har du kommentarer ellers spørgsmål til denne opskrift på Ceviche, skal du endelig stille dem nedenfor i kommentarfeltet.

, , , ,

5 Responses to Ceviche er Mexicansk Sushi

  1. Tommy 7. maj 2012 at 16:43 #

    Wow – det ser godt ud (selvom jeg altid er MEGET skeptisk omkring rå fisk…)

    Jeg glæder mig til chili con carne og salsa-forslag.

    Måske skulle du skrive under opskriften, hvem det er, der har “postet” den. Især hvis I er flere, der skal gøre det…

    • Jeppe 1. september 2013 at 16:04 #

      Hey Tommy,

      Så kom der endelig to opskrifter på chili con carne. Det tog kun lidt over et år, men forhåbentlig finder du, at opskrifterne var ventetiden værd 🙂

      http://mexicansk-mad.dk/chili-con-carne/

  2. Tina 18. oktober 2013 at 11:17 #

    Hej
    Hvor lang tid før kan man blande det sammen, hvis man ikke bruger hellefisk?

    • Jeppe 20. oktober 2013 at 10:28 #

      Hej igen,

      Jeg ville limemarinere rejerne, ligesom fisken normalt marineres, men nok kun gøre det i 6 timer.

      Mvh
      Jeppe

  3. Bent 17. december 2015 at 22:21 #

    Peruanere vil blive fornærmet hvis de læser at ceviche er mexicansk!

Skriv et svar

UA-42442149-3