Tortilla med kylling

Tortilla med kylling i en super-autentisk version, som spises overalt i Mexico. Det er en forholdsvis simpel ret at lave, for det hele er nemt, men i denne opskrift på tortilla med kylling, er tilberedningstiden halvlang. Se her, hvordan du laver tortilla med kylling, som alle kan lide.

 

Tortilla med kyllingTortilla med kylling til 4 personer

500 gram kyllingebryst uden skind.

200 gram fetaost, knust i små stykker el. mozzarella (som på billedet).

1 bundt frisk koriander, grofthakket.

12 små eller 8 store tortillas.

2 stængler bladselleri, finthakkede.

1 limefrugt.

1 mellemstort eller to små løg, finthakkede.

½ dåse flåede tomater.

4 hvidløg, hele og upillede.

4-6 friske jalapeño chilier afhængig af smag og størrelse, hele.

12 grønne grønne oliven uden sten, finthakkede

3 spiseskefuld kylingebouillon

1 spsk paprika.

1 tsk spidskommen.

1 spsk basilikum.

½ spsk merian

½ spsk timian

Olivenolie

Salt.

 

Sådan laver du tortilla med kylling

Kyllingen lægges i en gryde, hvor vandet akkurat dækker. Lad kyllingbrystkødet koge i højst 20 minutter, og vær opmærksom på, den ikke nødvendigvis er gennemkogt, når du tager den op. Bevar en kop af kyllingebouillonen, men undgå de små kyllingerester i vandoverfladen. Lad kødet køle en smule af, og skær det så i små strimler.

Tortilla med kylling 1Læg de hele chilifrugter samt de upillede hvidløg på en tør, sauterpande. De skal steges på hver side indtil de bliver bløde og får mørke og brunlige områder. Chilierne skal have 10-12 minutter, mens hvidløgene skal have 14-16 minutter ved middelvarme. Du kan se på billedet, hvordan de skal se ud, når de er færdige. Når de ser færdige ud, skal du tage dem af varmen og lade dem køle af på et skærebræt. Fjern chiliernes kerne, men lad eventuelt lidt af den hvide streng-indmad sidde. Hak chilifrugterne i store, grove stykker. Pil hvidløgene og halver dem. Put chilifrugterne, hvidløg, saften fra ½ limefrugt og 2 spsk fuld olivenolie samt ½ tsk salt i en skål og hak det igennem med en stavblender. Det må ikke blive helt pureret men heller ikke have store klumper, når det er færdigt. Hvis du har meget travlt, kan du godt vælge at droppe stegningen af hvidløg og chili, hakke det grundigt og smide det i, men stegningen tilføjer retten en lidt brændt, røget smag som giver det sidste touch, men det kan altså undværes, hvis man har travlt.

Varm to spiseskefulde olivenolie i en dyb sauterpande. Tilsæt da løg, hvidløg, bladselleri og lad dem stege ved høj varme – når de er lidt bløde og knap så saftholdige, reducer da til medium varme og tilsæt det strimlede, forkogte kyllingekød, paprika, basilikum, merian, timian, spidskommen og chili-hvidløgsmasse og lad kyllingen stege i det i ca. 5-6 minutter under hyppig røren. Målet er ikke få stegeoverflade på kødet, målet er at fordele smagene. Herefter tilsættes de hakkede tomater og hønsebouillonen fra tidligere. Fordel det hele grundigt og lad det stege under omrøring i ca. 10 minutter – i det sidste minut steger du de fint hakkede grønne oliven med.  Nu er fyldet til tortilla med kylling endelig færdigt.

Varm tortilla-pandekagerne i ovnen i få minutter, til de bobler op. De må ikke blive hårde, da de så vil knække, når du ruller dem sammen.

Servering af tortilla med kylling

Anret hver tortilla med kylling, først med kødfyld, en lille håndfuld knust fetaost og friskhakket koriander. En tortilla med kylling går rigtig godt til en kold øl – men du burde også servere en god guacamole eller salsa til. Det har vi også opskrifter på.

Hvis du har spørgsmål til vores opskrift på tortilla med kylling, er du velkommen til at skrive til os.

 

, , ,

12 Responses to Tortilla med kylling

  1. Jesper Slyngborg 11. juli 2013 at 22:36 #

    Lyder godt nok lækkert. Det skal prøves!

  2. Tina 6. oktober 2013 at 19:25 #

    skal absolut prøves

    • Jeppe 6. oktober 2013 at 20:34 #

      Skriv gerne, hvordan det gik! 🙂

  3. Tina 14. oktober 2013 at 12:02 #

    Smager helt fantastisk 🙂

  4. Jeppe 14. oktober 2013 at 18:23 #

    Hej Tina!

    Det er jeg glad for at høre! Fedt, at du har haft en en god oplevelse med opskriften. Del den gerne på din vej; vi vil gerne have endnu flere besøgende 😉

  5. Tina 17. oktober 2013 at 18:38 #

    Tak Jeppe. Det skal jeg gøre med glæde.
    I morgen skal jeg have 12 gæster til spisning. Her skal vi have jeres forret. Så kylling med tortilla og jeres chili con carne. Min søn har bestilt dette til sin 18 års fødselsdag 🙂

    • Jeppe 20. oktober 2013 at 10:29 #

      Det lyder rigtig godt. Din søn lyder som en fornuftig ung mand – gik det godt med maden? 😉

  6. Tina 29. oktober 2013 at 13:23 #

    Hej Jeppe
    Det gik super fint. Havde lavet alt for meget, men så var der til et par dage efter 🙂

  7. Jeppe 2. november 2013 at 18:38 #

    Det er jeg glad for at høre, Tina.

    Du og sønnen er nok vores mest aktive besøgende. Er der nogle opskrifter, I synes, I mangler på sitet? Så vil jeg nemlig lave dem som det næste 🙂

    Mvh
    Jeppe

  8. Tina 3. december 2013 at 11:04 #

    Hej Jeppe. Jeg vil prøve at lave suppen. Den lyder også vildt lækker.

    jeg skal prøve at tænke nye retter vi kunne tænke os 🙂

    Mvh Tina

  9. Alojamiento web 28. august 2016 at 8:29 #

    Prov disse indbagte pandekager med kylling og krydret hytteost. Det er nemt og hurtigt – en l?kker hverdagsret!

Skriv et svar

UA-42442149-3