Refried Black Beans – Frijoles Refritos Negros

Sorte bønner black beans

Refried Beans Frijoles Refritos

Refried Beans er en klassiker overalt i Mexico, hvor de går under navnet Frijoles Refritos. Her i en variant med sorte bønner, som er særdeles lækker. Dette er en forrygende bønnedip, som er glimrende tilbehør til de fleste hovedretter. Frijoles Refritos i den ene eller anden form, er en helt basal del af mexicansk mad og bør for alt i verden ikke ignoreres.

 

Opskrift:

2.5 dl sorte bønner (Læg i blød forinden – følg anvisningerne på pakken).

½ tsk bagepulver.

3.5 dl vand fra kogningen af bønner (se nedenfor).

1-2 løg, finthakkede.

1 tsk salt.

Olivenolie.

 

1: Skyl de tørrede bønner i en si og sørg for at frasortere evt. sten og andet uønsket.

Put bønnerne i en dyb gryde med 7.5 dl vand. Bring gryden i kog og tilsæt forsigtigt bagepulveret. Tag gryden af varmen, fjern evt. skum fra overfladen og lad bønner stå i væden i 1 time.

 

2: Tilsæt 5 dl vand. Bring gryden i kog, skru ned og lad simre i 1 time. Rør en enkelt gang eller to i løbet af timen. Målet er at få bønnerne gjort bløde, men de må gerne stadig have en lille smule bid. Gem 3.5 dl af væsken.

 

3: Varm 3 spsk  i en sauterpande over middelvarme. Sauter løgene til de bliver bløde. Tilsæt de kogte bønner, salt og kogevandet. Tilbered ved middelvarme, mens du moser bønnerne til det meste af væsken er absorberet. Tricket er, at lade en god mængde af bønnerne forblive umoste, så den færdige mos indeholder flere hele og halve bønner. Det giver en mere tiltalende tekstur.  Server varme.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mexicanske pandekager | Skakkerlakkens strik og skak - 17. januar 2015

    […] Frijoles refritos Jeg fandt en opskrift på bønnemos på mexicansk-mad.dk. […]

Skriv et svar

UA-42442149-3