Vegetar Tacos med tre slags bønner

Vegetar Tacos med tre slags bønner

Friske Jalapenos

Bløde vegetar tacos med tre slags bønner (serveres med valgfri salsa eller guacamole). Denne ret er en klassiker i detsk mexicanske køkken, men fås i ualmindeligt mange variationer. I Mexico spiser man mange bønne-retter, og det er fornuftigt. Bønner er sunde, proteinholdige og billige. De belaster også miljøet markant mindre, end produktionen af kød gør. Denne ret er en vinder, og kan nydes af vegetarer såvel som kødelskere. BEMÆRK AT BØNNER SKAL LIGGES I BLØD I 6-12 TIMER AFHÆNGIG AF SORT.

Opskrift Til fire personer.

Ingredienser.

Bønner

1 dåser kidneybønner.

250 gram sorte bønner, kogt i hønsebouillon.

150 gram pinto bønner, kogt i hønsebouillon.

 

Grøntsager

4 fed hvidløg, finthakket.

1 mellemstort rødløg, finthakket.

1 bladselleri stilk, finthakket.

2 limefrugter, skåret i kvarte.

1 dåse hakkede tomater.

4-6 jalapeño-chili, renset for indmad, finthakket.

EVT: 1 Valgfri Habañero chili, renset for indmad, finthakket.

 

Krydderier

1½ spiseskefuld basilikum, tørret.

1½ spiseskefuld oregano, tørret.

1 teskefuld spidskommen.

2 spiseskulde olivenolie.

1 bundt frisk koriander, groft hakket.

Diverse

250 gram revet cheddarost.

12 store tortillas.

50 ml hønsebouillon.

 

A: Varm olien op til middelvarme i en stor sauterpande uden låg. Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri, chili og svits, til løgene bliver bløde. Tilsæt chili og bønner samt oregano, basilikum, spidskommen og bland det grundigt sammen. Lad det stege ved middelvarme under hyppig omrøring i to minutter. Tilsæt tomat og bouillon, sæt låget på og lad det simre ved middelvarme i 20 minutter. Målet er at reducere væsken, så den tilbageværende ret fremstår som fyld fremfor en sammenkogt ret.

 

B: Fordel tortillaer på bageplade eller ovnrist, og lun dem i forvarmet ovn ved 180 grader i højst fem minutter. Det er en hårfin balance, for de må ikke blive hårde eller brændte, og det kan være nødvendigt at vende dem undervejs. Hvis de begynder at udvide sig, er de færdige.

 

Servering:

Man fylder sine tortillas med fyldet, drysser ost og koriander ovenpå og klemmer et par dråber limesaft udover. Man har nu en suveræn, top autentisk mexicansk godbid. Husk valgfri salsa som topping eller side-dish. Kolde øl går hånd i hånd med denne ret.

 

2 Responses to Vegetar Tacos med tre slags bønner

 1. Jan Persson 12. april 2013 at 10:41 #

  Øhh, vegetar taco – med bønner kogt i HØNSE bouillon??

  • jeppe 12. april 2013 at 15:38 #

   Hej Jan!

   Det er naturligvis fordi, det er sådan man normalt ville forberede bønner til senere tilberedning. Jeg forstår godt, du bliver forvirret og som vegetar skal man endelig bruge grøntsagsbouillon i stedet for.

   Hvis du laver de ovenstående vegetar tacos, vil jeg gerne høre, hvad du synes om dem.

Skriv et svar

UA-42442149-3