Mexicansk dressing med ristet hvidløg og chili

Mexicansk dressing med ristet hvidløg og chili – kun her på mexicansk-mad.dk

Dette er en lækker, om end meget smagsfuld mexicansk dressing der går glimrende til salater og

Mexicansk-mad

Nu er de færdige!

kolde grønsagsretter. Brug f.eks. over tomatsalat, salater med rødløg osv. Vi skal også bringe en advarsel, for når folk ser på dig med et bekymret blik og spørger, om sådan noget mexicansk mad ikke er frygteligt stærkt, så er det her altså en af de retter, der lever op til fordommene. Mexicansk mad er meget mere end bare styrke, og en mexicansk dressing som denne byder også på andet end “heat”, men den er altså stærk også for garvede chilispisere. Forklaringen skal findes i den ret store mængde chili i forhold til kvantiteten af de øvrige ingredienser, og så det faktum at denne opskrift bruger kernerne, og at det netop er i kernerne at styrken og den brændende fornemmelse sidder. Mexicansk mad kan være rigtig stærkt, og det er en mexicansk dressing som denne et klokkeklart eksempel på.

 Mexicansk dressing til mange retter

5 fed hvidløg, ikke pillede.

1½ medium el. 2-3 små friske jalapeño chilifrugter, halverede (behold kernerne og indmad).

175 ml olivenolie eller anden grønsagsolie.

60 ml balsamico eddike.

Salt.

Mexicansk-Mad-opskrifterFølg vejledningen – så har du snart en brændende mexicansk dressing

1: De upillede hvidløg og halverede chilier smides på en tør sauterpande over medium varme. De skal vendes hyppigt. Målet er at chilierne skal blive bløde og få sorte eller brune områder. Beregn at chilierne skal have ca. 10-12 minutter mens hvidløgene skal have ca. 14-17 minutter. Det handler lidt om temperaturen og panden, du bruger. Læg chilier og hvidløg over på et skærebræt og lad dem køle ned.

2: Pil hvidløgene og hak chilierne groft, uden at frasortere kernerne. Hæld olie, eddike, hvidløg, chili og en tsk salt over i en blender og blend til du har en let flydende masse uden store klumper af hverken chili eller hvidløg. Smag til med salt, og brug gerne rigeligt. Opbevares i køleskab i beholder under låg. Omrystes grundigt umiddelbart før brug.

En hed mexicansk dressing, kan bruges til meget forskelligt mexicansk mad – for eksempel grøntsagsretter, salater og som garniture til kød. Vær varsom med at bruge denne dressing på mexicanske retter, som er stærke i forvejen – det gør ondt værre. Det kan tage overhånd og balancen i styrken er faktisk en af de vigtigste principper indenfor det mexicanske køkken. Der er ingen grund til overkill.

På mexicansk-mad.dk hører vi gerne om dine erfaringer med vores opskrifter på mexicansk mad. Det kunne også være spændende at høre, hvilken mexicansk mad du kan lide at bruge vores mexicansk dressing med ristet hvidløg og chili til. Brug kommentarfeltet eller skriv gennem kontakt.

,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-3