Mexicansk suppe – majssuppe med kylling

mexicansk suppeMexicansk suppe er vildt lækkert

Mexicansk mad byder på mere end enchiladas og tacos. Faktisk er en mexicansk suppe ofte mere spændende end en europæisk, da mexicanerne ikke holder sig tilbage med krydderier og styrke. Intet slår en rigtig autentisk opskrift, og en sand klassisker er denne aromatiske majssuppe med kylling. Denne mexicansk suppe står på rigtig mange middagsborde i Mexico flere gange om måneden og har rigtig mange fordele. Først og fremmest er den enormt lækker og velsmagende. Den er også 100% autentisk, og der er beretninger fra spanske conquistadors, som fortæller om aztekernes krydrede majssuppe, så man må sige konceptet er oldgammelt og gennemprøvet. Dernæst er den sund og relativt let at lave. Sidst men ikke mindst, er ingredienserne i en mexicansk suppe som denne ret billige i sammenligning med andre mexicanske retter. Meget mexicansk mad koster penge, fordi ingredienserne importeres fra fjernere himmelstrøg. Det gør generelt meximad til en relativt dyr hobby i Danmark, men her er altså et eksempel på, at sådan behøver det ikke at være. En mexicansk suppe som denne er en af grundende til, jeg elsker mad fra Mexico. Håber, du kan lide den!

Mexicanske supper er meget udbredte i Mexico, men for det meste totalt oversete i Danmark, hvor de fleste kun vil have tacos og buritos. Majssupper og lime-supper er nok de mest almindelige af slagsen, men variationen er enorm indenfor mexicanske supper og afhænger ofte af det lokalområde opskriften kommer fra.  Det er også en af grundende til, man kalder mexicansk mad for et verdenskøkken, fordi man spiser forskelligt afhængigt af hvor i landet man opholder sig. Den kulinariske tradition er simpelthen så kompleks i Mexico, med sine mange egnsbestemte retter og ingredienser, at det er enormt alsidigt. En mexicansk suppe som denne er et godt eksempel på en ret, som spises over hele Mexico i mange forskellige udgaver.

Mexicansk suppe: Majssuppe med kylling til fire personer

450 gram kyllingebryst,

1 lille løg, skåret i små terninger.

3 fed hvidløg, pillede.

7 dl majs (bedst direkte fra forkogte majskolber, men skyllede dåsemajs dur også).

1 l. letmælk (skummet og mini har tendens til at skille, og det er ikke kønt).

Olivenolie.

1 spsk majsstivelse.

1 bundt koriander, groft hakket.

2 jalapeño chilifrugter, halverede men ikke rensede.

Salt.

Sådan laves denne mexicanske suppe – majssuppe med kylling

1: Denne metode til at lave kogt kylling, er en helt basal fremgangsmåde indenfor mexicansk mad, der gentages og gentages igen og igen. Læg dit kylling i en gryde og nok vand til det lige dækker overfladen af kødet. Tilsæt også en halv hønse bouillonterning og lad det koge under låg i 17 minutter. Tag kyllingen op, lad det køle ned og skær det så ud i små stykker eller terninger. Det behøver ikke være helt gennemkogt, og faktisk er det bedst, hvis det ikke er helt færdigt, da det skal koge videre med suppen senere i ca. 5 minutter. I små stykker, går det hurtigt.

2: De halverede chilifrugter steges på en tør sauterpande, til de er helt bløde og brunlige. De må ikke brænde på, men må meget gerne for sorte områder, hvor skallen overfladen krakelerer. Også denne metode er børnelærdom indenfor tilberedningen af mexicansk mad. Læg chilierne på en tallerken og dæk til med viskestykke – det holder på smagen.

3: Varm en spsk olivenolie i en dyb gryde, og tilsæt hvidløg og løg. Lad det tilberede i ca. 7 minutter ved lav til middelvarme. Når løg og hvidløg er brunlige og bløde, skal du fiske dem op fra gryden. Det er et godt tip at bruge en ske til at masse dem lidt mod kanten af gryden, så du efterlader så meget olie i gryden som muligt. Smid nu løg, hvidløg, majs, majsstivelse og 350ml mælk i din blender, og blend til du har en pure.

4: Sæt en si over din suppegryde, og mos så din purerede majsblanding gennem sien. Målet er at frasortere de hårdeste dele fra majsen, som ellers vil få din suppe til at virke klumpet. Start gryde ved middelvarme og pisk grundigt, så den ikke brænder på. Frem med din ristede chili. Gnub den brunsorte hud af chilierne, så godt som du kan. Pas på med ikke at ende med at kassere for meget. Rens dem indvendigt og fjern kerner og indmad. Skær dem i bittesmå stykker og tilsæt dem til suppen sammen med kyllingekødet og resten af mælk. Du skal røre grundigt, men holde gryden simrende, så kyllingen tilberedes færdigt og smagene fordeles nænsomt. Det burde tage i nærheden af 4-5 minutter før kyllingen er færdigtilberedt og suppen er færdig. Smag til med salt og evt. en lille smule pepper. Server med koriander som smagfuldt pynt. Du har nu tilberedt en klassisk favorit indenfor mexicansk cuisine  – en mexicansk suppe, dine gæster aldrig glemmer!

Mexicansk suppe? Hvad tænker du om denne opskrift på majssuppe med kylling? Vi skribenter her på mexicansk-mad.dk er vilde med mexicansk suppe og alt andet mad fra Mexico, og vi er altid interesserede i nye opskrifter, fifs og tips, du sidder inde med, som vores besøgende kunne drage nytte af. Vi deler gerne alle vores hemmeligheder indenfor mexicanske opskrifter, så vi opfordrer vores læsere til at gøre det samme. Har du opskrifter, gode ideer, kommentarer eller spørgsmål til emner omhandlende mexicansk mad, så brug endelige kommentarfeltet nedenfor – vi tager din mening alvorligt!

, ,

2 Responses to Mexicansk suppe – majssuppe med kylling

  1. Karen 7. april 2016 at 15:55 #

    Der står en liter mælk under ingredienser, men kun 350 ml senere????

    • sara 11. september 2016 at 7:32 #

      Det er rettet Karen 🙂

Skriv et svar

UA-42442149-3