Guacamole for begyndere – Let Guacamole opskrift

GuacamoleGuacamole er en forrygende avocado-relish, som supplementerer utallige mexicanske retter. I Danmark er Guacamole ofte bare moste avocadoer, tilsat limesaft, rørt op med cremefraiche. Den slags ville en mexicaner aldrig servere – men denne guacamole du ser opskriften på her, er en helt nede på jorden, autentisk hverdags guacamole som spises dagligt af hundredetusindevis af mexicanere. Denne opskrift giver en lækker, velsmagende og fremfor alt autentisk mexicansk guacamole, som alle kan lave og alle kan lide.

Sådan tilbereder du din guacamole

Guacamole som tilbehør til 4 personer.

3 halverede, pillede, modne avocadoer,

1-2 friske jalapeño, renset for indmad og kerner, finthakket.

2 fed hvidløg, finthakket.

1 mellem-stor tomat, indhold og væde fjernet, finthakket.

½ hvidt løg, finthakket.

1 tsk-fuld limesaft.

10 kviste (ca. et halvt bundt) koriander, grofthakket.

For at lave din lækre, mexicanske guacamole, skal du først have en passende skål. Bland indledningsvist tomat, løg, hvidløg og chili sammen i din skål.

Kort tid før servering, skæres dine avocadoer i små terninger – først skærer du skiver på frugtens lange led. De mange skiver, kan så let skæres i terninger. Disse puttes i skålen til de andre ingredienser. Brug en gaffel til at mose avocadoterningerne ud blandt de andre ingredienser. Det er lidt smagsbestemt, hvor chunky i en guacamole, man ønsker, men det mest almindelige er, at den færdige guacamole ikke er helt most og flydende. Tilsæt nu salt, koriander og limesaft – rør rundt, server! Du har nu en fantastisk lækker guacamole!

Tip: hvis du gerne vil være på forkant og lave dine guacamole lidt i forvejen, kan du godt sætte skålen på køl i noget tid forinden den skal serveres. Tricket er, at du tager acovadostenene og lægger dem ned i skålen, og sætter platicfilm stramt over. Stenene bør ligge nede i selve guacamolen. Dette trick bruges af hyppigt i Mexico, og selvom jeg ikke har en god forklaring på, hvorfor det virker, så gør det det altså! Skålen bør tages ud ca. 15 minutter før servering, og højst stå på køl i 1 time.

Hvad synes du om vores standard guacamole ovenfor? Skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores guacamole.

,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-3