Hjælp os! Send os dine mexicanske retter

Kære besøgende,

 

Vores målsætning med mexicansk-mad.dk er ikke nået. Vores ide og vision var at skabe en ordentlig hjemmeside for autentisk mexicansk mad på internettet, men det har vist sig både dyrt, tidskrævende og langsommeligt. På mexicansk-mad er vi kun en person (mig!) og jeg må tilstå, at jeg har svært ved at få tid til alle madprojekterne, da jeg også driver forrets-hjemmesiden http://forret-forretter.dk

Derfor er dette et råb om hjælp – men også måske en mulighed for at lave noget, der er endnu mere spændende! Hvis du vil lave nogle opskrifter, gerne med billeder og beskrivelser, lægger jeg det op her på hjemmesiden. Det er en mulighed for, at vi få danskere der føler noget for det mexicanske køkken kan samarbejde og få en platform på internettet, hvor mexicansk mad ikke er cremefraiche tilsat guacamole-krydderi eller kødsovs tilsat taco-krydderi. Hvis man vil være med, kan vi alle blive klogere og få inspiration fra hinanden, ved at læse om hinandens retter. Jeg lover at nosse mig sammen til også at få skudt nogle flere opskrifter med mere afsted, men jeg kan ikke magte opgaven alene på nuværende tidspunkt.

Kravene er som følger:

1: Opskrifterne skal være på dansk og i danske måle-enheder (dl, cl, g etc)

2: Opskrifterne skal helst være med billede, som du har rettighederne til.

3: Opskrifterne må ikke komme fra kogebøger, hjemmesider eller andetsteds som er udgivet på dansk eller sælges i danske forretninger – og allerhelst egne opskrifter, egne variationer osv.

4: Jeg forbeholder mig retten til at søgeoptimere den tekst du sender, så andre mennesker ser din opskrift- ingen danskere søger på Tacos con pollo en salsa verde, men hvis jeg ændrer titlen til “Tacos med kylling”, vil vi opleve stigende besøgstal, forhåbentlig endnu flere som vil lægge opskrifter op og du vil opleve at andre har en interesse i din madlavning!

Har du lyst? Så skriv i kommentarfeltet eller i en email til jeppe@udgiv.dk

 

Mange tak for din tid.

Mvh,

Jeppe

Mexicansk-mad.dk

 

 

, ,

5 Responses to Hjælp os! Send os dine mexicanske retter

 1. Rikke 3. december 2012 at 14:51 #

  jeg er frisk, da jeg elske mexicansk mad og laver det tit (;

  • jeppe 3. december 2012 at 15:03 #

   Hej Rikke…

   Det er jeg virkelig glad for! Så skal jeg også nok love at kridte skoene. Hvilke ideer har du?

   Mvh
   Jeppe
   Jeppe@udgiv.dk

 2. Rikke 3. december 2012 at 17:39 #

  Kan forslå 3 retters menu hvor til forret noget som hedder Frijolesk meget klassisk ret Mexico: frijoles refritos
  500g sorte bønner
  2 mellemstore løg
  5 løgringe
  8 fed hvidløg
  1 dl olie
  lidt salt

  Rens og skyl bønnerne. Kog dem med vand, 4 fed hvidløg, løgringe, 1 løg skåret i fire stykker og lidt salt. Bønnerne skal koge mindst fire timer, ofte længere endnu. Kogetiden er afhængig af bønnesorten og af, hvor gamle bønnerne er.

  Lad bønnerne køle af og hæld det meste af væsken fra gennem en si ned i en gryde. Kom bønnerne med de kogte løg i en blender, og tilsæt væske som nødvendigt for at bønnerne bliver most og bliver til en tyktflydende masse. I Danmark kasserer man ofte vandet, som bønnerne har kogt i. Så kan man læske den blendede bønnemasse med lidt suppe (bouillon).

  Hæld olien på en pande, tilsæt bønnemosen sammen med 4 finthakkede fed hvidløg og 1 finthakket løg. Rør konstant i blandingen til den er færdig.

  Serveres med tortillas og en skive frisk salt ost (queso en hoja).

  Eller den klassiek nachoes 🙂

  til hovederet klassiek chilicorn carne går ud fra du kender den opskrift,
  kan også leve tortilla pandekager med lækkert fyld, salsa guacamole som skal ha masser af hvidløg 🙂

  til desseet klassisk chokolade kage 🙂

  drikke vare: margeatita, Tequila Sunrise

  Mojito
  Mørk Rom, Lime, Rørsukker og Mynte

  Mexican Madras
  Tequila Gold, Tranebær, Appelsin og Lime

  håber det kan bruges

  Mvh. Rikke
  ,

  • jeppe 23. december 2012 at 9:19 #

   Det ser godt ud, Rikke. Det er helt tydeligt, du ved, hvad du snakker om – men kunne du tage lidt billeder og skrive lidt mere tekst, så kan jeg sætte det hele op? Du kunne også kaste dig over nogle andre opskrifter, hvis du hellere ville det. Som du kan se, har jeg selv postet en del nye titler på siden her til morgen, men jeg vil hjertens gerne have din hjælp!

 3. Jeppe 1. september 2013 at 16:07 #

  Hvis du stadig følger med, Rikke, kan jeg glæde med disse to opskrifter på Chili con carne, vi lige har lagt op:

  http://mexicansk-mad.dk/chili-con-carne/

Skriv et svar

UA-42442149-3