Lime dressing med koriander

Lime dressing med koriander smager supergodt!

Mexicansk Mad Lime-koriander dressingMexicansk mad vises meget ofte med en klat cremefraiche oveni. Det virker helt ligegyldigt, hvad det er for mexicansk mad, der er tale om – chili con carne, tacos eller enchiladas – der smides altid en klat cremfraiche oveni i det hele, men virkeligheden er, at sådan er mexicansk mad IKKE. I rigtig mexicansk mad, ikke tex-mex, bruger man ikke cremefraiche på den måde. Det er der faktisk en god grund til, for Mexico bugner af lækre dressinger til grøntsagsretter, salater og kød. Denne lime dressing med koriander er den førende klassiker, som alle restauranter i Mexico har i den ene eller anden form. Den egner sig ikke til alt, men der er meget mexicansk mad, som den går forrygende til. En utroligt mexicansk og meget autentisk lime dressing med koriander, der går fantastisk til salater og grøntsagsretter, kolde som varme. Lime dressing med koriander og frisk grøn chili er et match made in heaven, og smagene supplerer hinanden utroligt godt. Denne dressing er let, lækker og fuld af smag. Mexicanerne elsker den. Det eneste minus er, at man skal bruge rigtig mange limefrugter, og det tager tid at presse saften ud af dem.

Lime dressing med koriander

Denne opskrift giver ca. 3.dl dressing.

175 ml Oliven olie eller alternativt ½ olivenolie/½ grøntsagsolie f.eks. rapsolie.

80 ml frisk limesaft (kalkuler med mange limefrugter).

1 tsk limeskal (brug økologiske limefrugter, brug kun den yderste, grønne skal).

¾-1 helt bundt hakket frisk koriander.

1-2 friske jalapeño chilifrugter, renset for hvid indmad og kerner, groft hakket.

1 tsk salt.

½ tsk pepper.

Sådan laver du lime dressing med koriander

Bland alle ingredienserne sammen, og blend til delene er blandet godt sammen og chilistykkerne er blevet små. Tilsæt mere salt, hvis du ønsker det. Opbevares i køleskab i beholder med låg – og gerne mindst 5-6 timer før den serveres. Rystes umiddelbart før brug. Brug den til meget forskelligt mexicansk mad såsom grøntsagsretter med rå og tilberedte grøntsager, ovenpå din mexicanske salat og som garniture til kød og tortilla-retter.

Her på hjemmesiden vil gerne høre om dine erfaringer med opskrifter på mexicansk mad. I forhold til denne lime dressing, vil vi gerne vide, hvad du synes om den, og hvilket mexicansk mad, du kan lide at bruge den til. Skriv i kommentarfeltet, hvad du synes, på mexicansk-mad.dk tager vi din mening meget alvorligt.

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-3