Tortilla med oksekød

Tortilla med oksekød kan fås over hele Mexico – denne opskrift er en super-autentisk en af slagsen, som minder meget om dem, man kan købe i boder og tortilla-restauranter overalt i Mexico City. Der er findes mange opskrifter på tortilla med oksekød hvori der indgår oksefars, men i denne har vi valgt at bruge skært oksekød, for at holde retten så autentisk som overhovedet muligt. Du bør servere denne ret med salsa eller guacamole. Vi har adskillige opskrifter på begge dele, som går rigtig godt til tortilla med oksekød så kig dig omkring.Tortilla med oksekød

Tortilla med oksekød til 4 personer

500 gram skært oksekød, skåret i små strimler.

200 gram cheddar ost.

12 små eller 8 store tortillas.

Et bundt frisk koriander (groft hakket)

1 stort el 2 små løg (finthakkede).

3-6 friske jalapeño chili afhængig af smag og størrelse (finthakket, kerner og indmad fjernet).

3 fed hvidløg (finthakket)

2 limefrugter (skåret i både)

Olivenolie.

½ tsk spidskommen.

1 tsk tørret basilikum.

 

Sådan laver du tortilla med oksekød:

Varm 2 spiseskefulde olivenolie på en dyb pande. Når olien steger, tilsæt da dine løg, hvidløg, chili og dit strimlede oksekød. Når kødet er brunet, skal du tilsætte spidskommen og basilikum. Når kødet er gennemstegt og grøntsagerne er bløde, er retten klar til servering. I mellemtiden har du varmet dine tortillas i ovnen, til de begynder at vise tegn på at fyldes med luft. Det er vigtigt, de ikke bliver sprøde, da de skal bevare deres blødhed for at man kan rulle dem sammen om fyldet. Når både tortillas og kødfyldet er klar, er du kun få øjeblikke fra at kunne servere dine tortillas med oksekød. Fordel lige mængder kødfyld i hver tortilla, fordel en god mængde friskhakket koriander ovenpå hver og et lille pift limesaft. Nu kan du servere en tortilla med oksekød eller to til dine sultne gæster. De smager rigtig godt med salsa eller guacamole til eller ovenpå. Vi har autentiske opskrifter på begge dele.

En tortilla med oksekød går sig strålende til en kold øl, og valgte du 6 chilifrugter i opskriften, får du nok brug for mindst en. God appetit.

Skriv endelig hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores autentiske opskrift på tortillas med oksekød.

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

UA-42442149-3