Guacamole, Som Kom Det Direkte Fra Det Mexicanske Køkken

Skrevet d. 07. July 2021
Pexels/Laker

Vores hang til at spise guacamole har fået forbruget af avocados til at vokse ret markant, og forståeligt nok, for dippen kan bruges til stort set alle retter.

Skal det gå lidt hurtigt, er de færdiglavede mærker med guacamole, der kan købes i supermarkederne helt okay, men det er relativt nemt at lave det selv. Til en almindelig familie-portion, der ikke er større, end at den er spist op efter måltidet, bruger jeg: 

2 rigtig godt modne avocados

fintsnittet rødløg, et fed hvidløg, saften af en halv citron, en skefuld creme fraiche - yogurt eller skyr kan også gøre det, salt, peber, spidskommen og koriander - både frisk og stødt, hvis altså det passer til familiens smagsløg. Koriander deler ofte vandene i familierne - det er enten had eller kærlighed til denne krydderurt, så det er op til dig.

Skær avocadoerne over, fjern stenen, men vær forsigtig. Jeg kender flere, der er kommet til skade med køkkenets skarpe kniv under den manøvre. Skrab avocado-kødet ud med en spiseske, hæld de øvrige ingredienser i og brug stavblenderen til at mixe det hele sammen. Lad det stå og trække en lille times tid, inden du vælger at peppe det op med flere krydderier. Husk at dække din guacamole til, for ligesom avocadoen bliver mørk af at ligge, så gør den færdigblandede guacamole det også. Jeg ved, at der er forskellige tips til at undgå det, også med at lade avocadostenen ligge i skålen, men et stykke godt gammeldags husholdningsfilm, der lukker helt lufttæt, virker også.  

Og lige et husmodertips her til sidst. For der kan trykkes og gøres ved på supermarkedets hylde med avocados, men det er alligevel ikke nemt at vide med sikkerhed, hvordan avocadoen ser ud, når først du har skåret den igennem. Så derfor:  køb lidt ekstra avocadoer. Så er du på den sikre side. 

OBS: teksten på netop denne artikel er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Der kan du, udover mange andre ting, bestille Julie Sandlau. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.

Næste indlæg
Her er hvad du skal bruge af ingredienser:Sauce:1 tsk. spidskommen1 tsk. paprika1 tsk. kanel½ tsk. røget paprika1 knivspds cayenne pber1 tsk hvidløgspulver1 spsk olivenolie½ løg, hakket fint1 tsk hvedemel1 dåse hakkede t…
Der er ikke noget som mexikansk mad, da det er en lækker kombination af en masse forskellige smagsindtryk, som vi slet ikke er vant til her i Danmark, hvor det ofte står på frikadeller eller flæskesteg. Mexikansk mad b…
Mums, mums, mums siger jeg bare, her får det alt det bedste fra flere verdener. Den lækreste opskrift på mexikansk lasagne med en skøn blanding af chili con carne og almindelig lasagne og dette toppet med tortillapandeka…
I dette indlæg fokuserer vi på en af de mest velkendte mexicanske retter, nemlig salsa.Salsa kan bruges til mange ting, og vi kender det nok alle i sammenhæng med mexicanske retter som burittos, quesadillas, tacos og meg…
Vi starter lige med en lille disclaimer. Chili Con Carne er, på trods af hvad langt de fleste tror, ikke en ret, der oprindeligt kommer fra Mexico. I stedet kommer den nærmere bestemt fra San Antonio i Texas. Det er dog …
Der er intet så lækkert som en god og hjemmelavet guacamole, der både kan bruges som dip eller smørrelse i alverdens retter. Uanset om de skal i de klassiske mexicanske pandekager, i en salat, i en burger, en sandwich el…
Det mexicanske køkken er især kendt for måden krydderier bruges på og de mange smagsnuancer som de forskellige retter kan byde på. De mest brugte krydderier er spidskommen, chili, oregano, koriander, kanel og kakao. Desu…