Opskrift: Mexicanske Enchiladas

Skrevet d. 24. November 2021
canva.com

Her er hvad du skal bruge af ingredienser:

Sauce:

  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 knivspds cayenne pber
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ løg, hakket fint
  • 1 tsk hvedemel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • salt
  • peber

Fyld:

  • 2 Kyllingebryst
  • ½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • 2 fede hvidløg, hakket fint
  • Ønskede grøntsager og andet til fyld, fx majs, salat, ost, bønner
  • 8-12 stk tortilla pandekager

Fremgangsmåde:

Enchilada sauce:

  1. Tilføj alle krydderier i en gryde og skru op for varmen.
  2. Rist krydderierne mens du rører, indtil de dufter kraftigt.
  3. Tag gryden af blusset, tilføj olie og løg og sauter dem ved mellem varme.
  4. Rør melet ud i blandingen, og tilføj derefter grøntsagsbouillon.
  5. Rør godt sammen og tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre i 10-15 min, smag til med chili/cayenne peber.

Kylling:

  1. Kom kylling, tomat, grøntsagsboillon og olie i en gryde.
  2. Kog op for det og skru ned så det simre herefter.
  3. Lad det simre i ca. 30 minutter til kødet er blevet mørt.
  4. Riv kyllingen med et par gafler og bland det i tomatsaucen som det blev kogt i.

Gør retten færdig:

  1. Smør en pandekage med enchiladas saucen og fyld med ønskede grøntsager, ost og til sidst kylling.
  2. Luk pandekagerne med lukningen nederst i et ildfast fad, og kom en smule mere sauce henover toppen, og til sidst ost på toppen.
  3. Bag dem ved 180 grader i en ovn i ca. 15-18 minutter.

Tak til avxperten, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Her finder du et imponerende sortiment af varmeplader, eller utallige andre gode varer. Det årsagen til at avxperten får omtale i teksten på netop denne artikel.

Næste indlæg
Leder du efter den perfekte opskrift til guacamole, så er du kommet til det rette indlæg. I dette indlæg vil jeg kort forklare dig hvordan du laver den perfekte og cremede guacamole. Følg med længere nede.Nogle er til av…
Der er ikke noget som mexikansk mad, da det er en lækker kombination af en masse forskellige smagsindtryk, som vi slet ikke er vant til her i Danmark, hvor det ofte står på frikadeller eller flæskesteg. Mexikansk mad b…
Mums, mums, mums siger jeg bare, her får det alt det bedste fra flere verdener. Den lækreste opskrift på mexikansk lasagne med en skøn blanding af chili con carne og almindelig lasagne og dette toppet med tortillapan…
I dette indlæg fokuserer vi på en af de mest velkendte mexicanske retter, nemlig salsa.Salsa kan bruges til mange ting, og vi kender det nok alle i sammenhæng med mexicanske retter som burittos, quesadillas, tacos og meg…
Vi starter lige med en lille disclaimer. Chili Con Carne er, på trods af hvad langt de fleste tror, ikke en ret, der oprindeligt kommer fra Mexico. I stedet kommer den nærmere bestemt fra San Antonio i Texas. Det er dog …
Der er intet så lækkert som en god og hjemmelavet guacamole, der både kan bruges som dip eller smørrelse i alverdens retter. Uanset om de skal i de klassiske mexicanske pandekager, i en salat, i en burger, en sandwich el…
Det mexicanske køkken er især kendt for måden krydderier bruges på og de mange smagsnuancer som de forskellige retter kan byde på. De mest brugte krydderier er spidskommen, chili, oregano, koriander, kanel og kakao. Desu…