Opskrift: Mexicanske Enchiladas
Skrevet d. 24. November 2021
canva.com
Her er hvad du skal bruge af ingredienser:
Sauce:
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. røget paprika
- 1 knivspds cayenne pber
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk olivenolie
- ½ løg, hakket fint
- 1 tsk hvedemel
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- salt
- peber
Fyld:
- 2 Kyllingebryst
- ½ dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 2 fede hvidløg, hakket fint
- Ønskede grøntsager og andet til fyld, fx majs, salat, ost, bønner
- 8-12 stk tortilla pandekager
Fremgangsmåde:
Enchilada sauce:
- Tilføj alle krydderier i en gryde og skru op for varmen.
- Rist krydderierne mens du rører, indtil de dufter kraftigt.
- Tag gryden af blusset, tilføj olie og løg og sauter dem ved mellem varme.
- Rør melet ud i blandingen, og tilføj derefter grøntsagsbouillon.
- Rør godt sammen og tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre i 10-15 min, smag til med chili/cayenne peber.
Kylling:
- Kom kylling, tomat, grøntsagsboillon og olie i en gryde.
- Kog op for det og skru ned så det simre herefter.
- Lad det simre i ca. 30 minutter til kødet er blevet mørt.
- Riv kyllingen med et par gafler og bland det i tomatsaucen som det blev kogt i.
Gør retten færdig:
- Smør en pandekage med enchiladas saucen og fyld med ønskede grøntsager, ost og til sidst kylling.
- Luk pandekagerne med lukningen nederst i et ildfast fad, og kom en smule mere sauce henover toppen, og til sidst ost på toppen.
- Bag dem ved 180 grader i en ovn i ca. 15-18 minutter.
Tak til avxperten, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Her finder du et imponerende sortiment af varmeplader, eller utallige andre gode varer. Det årsagen til at avxperten får omtale i teksten på netop denne artikel.