Klassisk & Lækker Chili Con Carne

Skrevet d. 18. September 2021
Pixabay

Vi starter lige med en lille disclaimer. Chili Con Carne er, på trods af hvad langt de fleste tror, ikke en ret, der oprindeligt kommer fra Mexico. I stedet kommer den nærmere bestemt fra San Antonio i Texas. Det er dog stadig en ret, der har mange af de lækre mexicanske elementer i sig, og som oftest bliver brugt i det tema. Derfor mener vi, at den har en klar og stærk berrettigelse på denne side.

Chili Con Carne er enormt lækker, og vil være et stærkt hit hos langt de fleste. Den kan både laves super stærk og mere børnevenlig, og den kan selvfølgelig også laves helt uden kød, hvor den i det tilfælde vil blive kaldt Chili Sin Carne.

Det skal du bruge:

  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 løg, finthakket
  • 350 g hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk soltørrede tomater, finthakket
  • 1 dl oksebouillon
  • 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
  • 40 g mørk chokolade
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Start med at varme olien i en stor gryde. Tilsæt nu både spidskommen, kanel, koriander, chili og hvidløg. Sauter og rør i 2 minutter.
  2. Tilsæt hakked løg og sauter dem. Tilsæt oksekød og brun det, når løggene er blevet klare.
  3. Tilsæt tomater i alle former sammen med bouillon.
  4. Lad det hele hygge sig og småsimre sig i 30 minutter.
  5. Tilføj chili og chokolade efter behov og præference.
  6. Smag til sidt til med både salt og peber.
Næste indlæg
Leder du efter den perfekte opskrift til guacamole, så er du kommet til det rette indlæg. I dette indlæg vil jeg kort forklare dig hvordan du laver den perfekte og cremede guacamole. Følg med længere nede.Nogle er til av…
Her er hvad du skal bruge af ingredienser:Sauce:1 tsk. spidskommen1 tsk. paprika1 tsk. kanel½ tsk. røget paprika1 knivspds cayenne pber1 tsk hvidløgspulver1 spsk olivenolie½ løg, hakket fint1 tsk hvedemel1 dåse hakkede t…
Der er ikke noget som mexikansk mad, da det er en lækker kombination af en masse forskellige smagsindtryk, som vi slet ikke er vant til her i Danmark, hvor det ofte står på frikadeller eller flæskesteg. Mexikansk mad b…
Mums, mums, mums siger jeg bare, her får det alt det bedste fra flere verdener. Den lækreste opskrift på mexikansk lasagne med en skøn blanding af chili con carne og almindelig lasagne og dette toppet med tortillapan…
I dette indlæg fokuserer vi på en af de mest velkendte mexicanske retter, nemlig salsa.Salsa kan bruges til mange ting, og vi kender det nok alle i sammenhæng med mexicanske retter som burittos, quesadillas, tacos og meg…
Der er intet så lækkert som en god og hjemmelavet guacamole, der både kan bruges som dip eller smørrelse i alverdens retter. Uanset om de skal i de klassiske mexicanske pandekager, i en salat, i en burger, en sandwich el…
Det mexicanske køkken er især kendt for måden krydderier bruges på og de mange smagsnuancer som de forskellige retter kan byde på. De mest brugte krydderier er spidskommen, chili, oregano, koriander, kanel og kakao. Desu…