Klassisk & Lækker Chili Con Carne
Skrevet d. 18. September 2021
Pixabay
Vi starter lige med en lille disclaimer. Chili Con Carne er, på trods af hvad langt de fleste tror, ikke en ret, der oprindeligt kommer fra Mexico. I stedet kommer den nærmere bestemt fra San Antonio i Texas. Det er dog stadig en ret, der har mange af de lækre mexicanske elementer i sig, og som oftest bliver brugt i det tema. Derfor mener vi, at den har en klar og stærk berrettigelse på denne side.
Chili Con Carne er enormt lækker, og vil være et stærkt hit hos langt de fleste. Den kan både laves super stærk og mere børnevenlig, og den kan selvfølgelig også laves helt uden kød, hvor den i det tilfælde vil blive kaldt Chili Sin Carne.
Det skal du bruge:
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 350 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk soltørrede tomater, finthakket
- 1 dl oksebouillon
- 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
- 40 g mørk chokolade
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- Start med at varme olien i en stor gryde. Tilsæt nu både spidskommen, kanel, koriander, chili og hvidløg. Sauter og rør i 2 minutter.
- Tilsæt hakked løg og sauter dem. Tilsæt oksekød og brun det, når løggene er blevet klare.
- Tilsæt tomater i alle former sammen med bouillon.
- Lad det hele hygge sig og småsimre sig i 30 minutter.
- Tilføj chili og chokolade efter behov og præference.
- Smag til sidt til med både salt og peber.