Mexicanske Quesadillas Med Kylling

Skrevet d. 22. July 2021
Pexels, Pixabay

Det mexicanske køkken er især kendt for måden krydderier bruges på og de mange smagsnuancer som de forskellige retter kan byde på. De mest brugte krydderier er spidskommen, chili, oregano, koriander, kanel og kakao. Desuden indeholder retterne ofte også massere af løg, hvidløg og chipotle-jalapenoer. 

En af de retter som vi kender som en mexicansk specialitet herhjemme, er Quesadillas. Quesadillas er en ret bestående af en totilla pandekage og fyld af noget kød, ost og en masse krydderier. Man kan faktisk selv bestemme hvad man vil fylde i pandekagen, men for at holde os i det mexicanske køkken holder vi os til kylling i denne opskrift. 

Til to personer skal du bruge: 

  • 2-3 totilla pandekager
  • 300 g kyllingebryst 
  • 1 stort løg
  • 1,5 rød peberfrugt 
  • 1 lille pose frisk spinat 
  • 1 fed hvidløg
  • 2 håndfulde revet mozzarella 
  • Spidskommen, oregano, chili, salt og peber til at krydre med

Fremgangsmåde:

Skær kyllingebryst ud i mundrette stykker og steg det i lidt olie på en pande. Sæt den stegte kylling til side og hak nu løg og hvidløg og steg det gyldent. Skær peberfrugt i strimler og skyld spinaten. Tilsæt nu peberfrugt og spinat til panden med løg og hvidløg og steg til det har fået lidt farve. Krydr med massere af spidskommen, oregano, chili, salt og peber. 

Varm en anden pande op og læg en totilla pandekage på. Kom noget af fyldet på halvdelen af pandekagen og drys med revet ost. Klap pandekagen sammen på midten og varm den til den bliver gylden på begge sider og indtil osten er smeltet. Fortsæt indtil du ikke har mere fyld. 

Nyd Quesadillasen med en mexicansk kålsalat med mango og chili. 

Velbekomme! 

Læs: Perlen Odense- har ydet økonomisk støtte til denne tekst. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks.: Øreringe. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

Næste indlæg
Leder du efter den perfekte opskrift til guacamole, så er du kommet til det rette indlæg. I dette indlæg vil jeg kort forklare dig hvordan du laver den perfekte og cremede guacamole. Følg med længere nede.Nogle er til av…
Her er hvad du skal bruge af ingredienser:Sauce:1 tsk. spidskommen1 tsk. paprika1 tsk. kanel½ tsk. røget paprika1 knivspds cayenne pber1 tsk hvidløgspulver1 spsk olivenolie½ løg, hakket fint1 tsk hvedemel1 dåse hakkede t…
Der er ikke noget som mexikansk mad, da det er en lækker kombination af en masse forskellige smagsindtryk, som vi slet ikke er vant til her i Danmark, hvor det ofte står på frikadeller eller flæskesteg. Mexikansk mad b…
Mums, mums, mums siger jeg bare, her får det alt det bedste fra flere verdener. Den lækreste opskrift på mexikansk lasagne med en skøn blanding af chili con carne og almindelig lasagne og dette toppet med tortillapan…
I dette indlæg fokuserer vi på en af de mest velkendte mexicanske retter, nemlig salsa.Salsa kan bruges til mange ting, og vi kender det nok alle i sammenhæng med mexicanske retter som burittos, quesadillas, tacos og meg…
Vi starter lige med en lille disclaimer. Chili Con Carne er, på trods af hvad langt de fleste tror, ikke en ret, der oprindeligt kommer fra Mexico. I stedet kommer den nærmere bestemt fra San Antonio i Texas. Det er dog …
Der er intet så lækkert som en god og hjemmelavet guacamole, der både kan bruges som dip eller smørrelse i alverdens retter. Uanset om de skal i de klassiske mexicanske pandekager, i en salat, i en burger, en sandwich el…