Mexicanske Quesadillas Med Kylling
Det mexicanske køkken er især kendt for måden krydderier bruges på og de mange smagsnuancer som de forskellige retter kan byde på. De mest brugte krydderier er spidskommen, chili, oregano, koriander, kanel og kakao. Desuden indeholder retterne ofte også massere af løg, hvidløg og chipotle-jalapenoer.
En af de retter som vi kender som en mexicansk specialitet herhjemme, er Quesadillas. Quesadillas er en ret bestående af en totilla pandekage og fyld af noget kød, ost og en masse krydderier. Man kan faktisk selv bestemme hvad man vil fylde i pandekagen, men for at holde os i det mexicanske køkken holder vi os til kylling i denne opskrift.
Til to personer skal du bruge:
- 2-3 totilla pandekager
- 300 g kyllingebryst
- 1 stort løg
- 1,5 rød peberfrugt
- 1 lille pose frisk spinat
- 1 fed hvidløg
- 2 håndfulde revet mozzarella
- Spidskommen, oregano, chili, salt og peber til at krydre med
Fremgangsmåde:
Skær kyllingebryst ud i mundrette stykker og steg det i lidt olie på en pande. Sæt den stegte kylling til side og hak nu løg og hvidløg og steg det gyldent. Skær peberfrugt i strimler og skyld spinaten. Tilsæt nu peberfrugt og spinat til panden med løg og hvidløg og steg til det har fået lidt farve. Krydr med massere af spidskommen, oregano, chili, salt og peber.
Varm en anden pande op og læg en totilla pandekage på. Kom noget af fyldet på halvdelen af pandekagen og drys med revet ost. Klap pandekagen sammen på midten og varm den til den bliver gylden på begge sider og indtil osten er smeltet. Fortsæt indtil du ikke har mere fyld.
Nyd Quesadillasen med en mexicansk kålsalat med mango og chili.
Velbekomme!
Læs: Perlen Odense- har ydet økonomisk støtte til denne tekst. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks.: Øreringe. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.