Huevos Rancheros Opskrift Mexikansk Mad

Skrevet d. 12. October 2021
Pixabay / OmarMedinaFilms

Der er ikke noget som mexikansk mad, da det er en lækker kombination af en masse forskellige smagsindtryk, som vi slet ikke er vant til her i Danmark, hvor det ofte står på frikadeller eller flæskesteg.

Mexikansk mad byder på smagsindtryk fra en masse forskellige krydderier som chili, spidskommen, kanel og mange flere.

Huevos Rancheros opskrift

Ingredienser

  • 2 finthakkede løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 rød chili efter smag
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 hakkede tomater på dåse
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 0,50 groftrevet squash
  • 1 dåse kidneybønner uden væde
  • 4 æg
  • 100 g friskrevet cheddar ost
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Tilbehør

  • 8 tortillas pandekager
  • 2 avocado i skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander eller persille
  • 2 lime i både
  • 1 dl cremefraiche 18 %

Varm en pande godt op med olie og svits løg, hvidløg, chili og de andre krydderier ved middelvarme til løgene er bløde og klare og krydderierne dufter lækkert.

Tilsæt hakkede tomater fra dåsen, rød peber og squash og lad det simre under låg i 20 minutter.

Kom bønnerne i gryden og lad dem simre med i endnu 5 minutter.

Smag godt til med salt, peber og chili.

Slå de fire æg ud i panden læg låg på og lad æggene pochere i 6-­8 minutter til æggehviden er fast.

Drys lidt revet cheddar ost over og server retten med koriander og avocado skåret ud i skiver.

Server det hele med de mexikanske pandekager og kom de ingredienser i wrappen som du bedst kan lide.God appetit.

Du skal vide at: ovenstående indhold er udviklet for Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du købe blandt et stort og flot udvalg af Sif Jakobs ring produkter. Det gør hverken til eller fra, men det er information du bør vide.

Næste indlæg
Leder du efter den perfekte opskrift til guacamole, så er du kommet til det rette indlæg. I dette indlæg vil jeg kort forklare dig hvordan du laver den perfekte og cremede guacamole. Følg med længere nede.Nogle er til av…
Her er hvad du skal bruge af ingredienser:Sauce:1 tsk. spidskommen1 tsk. paprika1 tsk. kanel½ tsk. røget paprika1 knivspds cayenne pber1 tsk hvidløgspulver1 spsk olivenolie½ løg, hakket fint1 tsk hvedemel1 dåse hakkede t…
Mums, mums, mums siger jeg bare, her får det alt det bedste fra flere verdener. Den lækreste opskrift på mexikansk lasagne med en skøn blanding af chili con carne og almindelig lasagne og dette toppet med tortillapan…
I dette indlæg fokuserer vi på en af de mest velkendte mexicanske retter, nemlig salsa.Salsa kan bruges til mange ting, og vi kender det nok alle i sammenhæng med mexicanske retter som burittos, quesadillas, tacos og meg…
Vi starter lige med en lille disclaimer. Chili Con Carne er, på trods af hvad langt de fleste tror, ikke en ret, der oprindeligt kommer fra Mexico. I stedet kommer den nærmere bestemt fra San Antonio i Texas. Det er dog …
Der er intet så lækkert som en god og hjemmelavet guacamole, der både kan bruges som dip eller smørrelse i alverdens retter. Uanset om de skal i de klassiske mexicanske pandekager, i en salat, i en burger, en sandwich el…
Det mexicanske køkken er især kendt for måden krydderier bruges på og de mange smagsnuancer som de forskellige retter kan byde på. De mest brugte krydderier er spidskommen, chili, oregano, koriander, kanel og kakao. Desu…